500+ Full Forms List in English PDF – Full Forms List A to Z Full PDF Download

500+ Full Forms List in English PDF: প্রতিবছর বিভিন্ন সরকারি চাকরির পরীক্ষায় Most Popular Full Forms List PDF থেকে অনেক প্রশ্ন আসে। তাই আমরা আপনাদের জন্য নিয়ে এসেছি Important Full Forms List PDF.

নিচে Full Forms List A to Z Full PDF টি যত্নসহকারে পড়ুন ও জ্ঞানভাণ্ডার বৃদ্ধি করুন। A to Z Full Form list PDF টি সম্পূর্ণ বিনামূল্যে ডাউনলোড করতে এই পোস্টটির নীচে যান এবং ডাউনলোড করুন।

500+ Full Forms List in English PDF – Full Forms List A to Z Full PDF Download

1.What is the Full Form of PIN?
Ans: Postal Index Number.
2.What is the Full Form of PSLV?
Ans: Polar Satellite Launch Vehicle
3.What is the Full Form of PWD?
Ans: Public Works Department;
4.What is the Full Form of RADAR?
Ans: Radio Detecting and Ranging.
5.What is the Full Form of RAM?
Ans: Random Access Memory
6.What is the Full Form of RAW?
Ans: Research & Analysis Wing.
7.What is the Full Form of RBI?
Ans: Reserve Bank of India
8.What is the Full Form of RDX?
Ans: Research Department Explosive (Cyclotrim-ethylin Trinitrate)
9.What is the Full Form of RISC?
Ans: Reduced instruction-set computing
10.What is the Full Form of RNA?
Ans: Ribonucleic acid.
11.What is the Full Form of ROM?
Ans: Read-Only Memory
12.What is the Full Form of RPM?
Ans: Revolutions Per Minute.
13.What is the Full Form of RTI?
Ans: Right to Information.
14.What is the Full Form of SAIL?
Ans: Steel Authority of India Limited.
15.What is the Full Form of SARS?
Ans: Severe Acute Respiratory Syndrome.
16.What is the Full Form of SCSI?
Ans: Small Computer Systems Interface
17.What is the Full Form of SEBI?
Ans: Securities and Exchange Board of India.
18.What is the Full Form of SENSEX?
Ans: Sensitivity Index (of Share Price).
19.What is the Full Form of SEZ?
Ans: Special Economic Zone.
20.What is the Full Form of SGPC?
Ans: Siromani Gurudwara Prabandak Committee.
21.What is the Full Form of SIM?
Ans: Subscriber Information Module.
22.What is the Full Form of SLV?
Ans: Satellite Launch Vehicle.
23.What is the Full Form of SMS?
Ans: Short Message Service.
24.What is the Full Form of SMTP?
Ans: Simple Mail Transfer Protocol.
25.What is the Full Form of STD?
Ans: Subscriber Trunk Dialling.
26.What is the Full Form of TELCO?
Ans: Tata Engineering and Locomotive Company.
27.What is the Full Form of TFT?
Ans: Thin-Film Transistor.
28.What is the Full Form of TIFR?
Ans: Tata Institute of Fundamental Research.
29.What is the Full Form of TISCO?
Ans: Tata Iron and Steel Company.
30.What is the Full Form of TOEFL?
Ans: Test of English as a Foreign Language.
31.What is the Full Form of UAV?
Ans: Unmanned Aerial Vehicle.
32.What is the Full Form of UGC?
Ans: University Grants Commission.
33.What is the Full Form of ULFA?
Ans: United Liberation Front of Asom.
34.What is the Full Form of UNESCO?
Ans: United Nations Educational, Scientific and Cultural Organisation.
35.What is the Full Form of UNICEF?
Ans: United Nations International Children’s Emergency Fund (now, ‘United Nations Children’s Fund’)
36.What is the Full Form of UNU?
Ans: United Nations University.
37.What is the Full Form of UPA?
Ans: United Progressive Alliance.
38.What is the Full Form of UPSC?
Ans: Union Public Service Commission.
39.What is the Full Form of URL?
Ans: Uniform Resource Locator.
40.What is the Full Form of VAT?
Ans: Value Added Tax.
41.What is the Full Form of VCR?
Ans: Video Cassette Recorder.
42.What is the Full Form of VIP?
Ans: Very Important Person.
43.What is the Full Form of VIRUS?
Ans: Vital Information Resources Under Siege.
44.What is the Full Form of VRML?
Ans: Virtual Reality Modelling Language.
45.What is the Full Form of VRS?
Ans: Voluntary Retirement Scheme.
46.What is the Full Form of VSSC?
Ans: Vikram Sarabhai Space Centre.
47.What is the Full Form of WHO?
Ans: World Health Organisation.
48.What is the Full Form of WMO?
Ans: World Meteorological Organisation.
49.What is the Full Form of WTO?
Ans: World Trade Organisation.
50.What is the Full Form of WWF?
Ans: World Wildlife Fund.
51.What is the Full Form of WWW?
Ans: World Wide Web.
52.What is the Full Form of WYSIWYG?
Ans: What you see is what you get.
53.What is the Full Form of XML?
Ans: Extensible Mark-up Language
54.What is the Full Form of the YMCA?
Ans: Young Men’s Christian Association
55.What is the Full Form of ZIP?
Ans: Zone Improvement Plan.

File Details:
File Name: Full Forms List in English [www.gksolve.in]
File Format: PDF
Quality: High
File Size: 3 Mb
File Location: Google Drive

Click Here to Download

Leave a Comment